Zoeken binnen deze website (minimaal 3 karakters):

Schrijf in voor de e-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen*:

*alleen voor professionals


NourSea

Home / IngrediŽnten / Energie

Energie

Creatine en D-ribose zijn natuurlijke stoffen die nodig zijn bij de productie van energie in de vorm van ATP (adenosine trifosfaat).

Creatine
Creatine is een organische stikstofverbinding die van nature voorkomt in gewervelde dieren en de mens. Creatine draagt bij aan de aanmaak van ATP (adenosine trifosfaat), de energieleverancier in het lichaam. In het lichaam wordt creatine gevormd uit drie aminozuren: arginine, glycine en methionine. Creatine kan ook met het voedsel worden opgenomen. Biefstuk en zoute haring bevatten bijvoorbeeld creatine.
Creatine verhoogt de fysieke prestaties in opeenvolgende reeksen korte, hoogintensieve oefeningen.

D-ribose
D-ribose is een enkelvoudig suiker (monosaccharide) die van nature voorkomt in alle cellen van het menselijk lichaam. Het is een onmisbaar element voor de productie van energie in het lichaam. Voor sporters is ribose onder andere van belang voor de snelle productie van ATP.
Onder normale omstandigheden maakt het lichaam zelf voldoende ribose uit glucose, maar dit is een relatief traag proces.
Ribose is een essentieel onderdeel van ATP (adenosine trifosfaat). Daarnaast maakt ribose deel uit van een co-enzym (NAD+) dat belangrijk is voor de energiestofwisseling en van een verbinding die nodig is bij herstel van beschadigd DNA .

Registreer of log in als professional om de (wetenschappelijke) artikelen te lezen.