Zoeken binnen deze website (minimaal 3 karakters):

Schrijf in voor de e-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen*:

*alleen voor professionals


Ubiquinol Q10

overzicht alle voedingssuplementen

Home

Aanmelden nieuwsbrief

Welkom


Voeding kan een positieve bijdrage leveren aan onze gezondheid. Het bevat bestanddelen die specifieke eigenschappen hebben om onze conditie te helpen verbeteren, zowel fysiek als mentaal. Die eigenschappen zijn het uitgangspunt van onze hoogwaardige voedingssupplementen.


Om de werking van voedingsstoffen te beschrijven, informeren wij u over de achtergronden en wetenschappelijke onderzoeken die gedaan zijn met onze hoogwaardige voedingssupplementen. Zowel het aantal studies als producten in ons assortiment nemen in de loop der tijd steeds verder toe. Hieronder treft u de belangrijke ontwikkelingen met supplementen van Springfield aan. Voor andere informatie kunt u Nieuws aanklikken in de menubalk.


Bent u een professional?
Registreer u dan hier voor toegang tot wetenschappelijke (product) informatie en om u in te schrijven voor de maandelijkse e-nieuwsbrief voor professionals.

Volg ons ook op social media!

Twitter LinkedIn Facebook Google+ YouTube

Op 2 mei 2016 is het volgende artikel verschenen in De Telegraaf:

HART LIJDT ONDER VITAMINETEKORT

MAASTRICHT - Tekort aan vitamine K geeft 40 procent van de Nederlanders een onnodig risico op hart- en vaatproblemen. Dat blijkt uit jarenlang onderzoek door de Universiteit Maastricht en onafhankelijke berekeningen door universiteiten van Leuven, Groningen en Amsterdam (VU).

Het te lage vitamine K-gehalte leidt op den duur tot afnemende elasticiteit van de bloedvaten en verkalking, ook van de hartkleppen. Vitamine K1 komt vooral voor in groene groenten en vitamine K2 in kaas en kwark, maar een tekort kan ook met een voedingssupplement of een pilletje worden opgeheven. Vitamin K2,,Bij bijna iedereen in Nederland is de vitamine K-balans sub-optimaal, maar bij ruim één op de drie mensen beslist zorgwekkend” zegt één van de belangrijkste Nederlandse experts op dit gebied, biochemicus dr. Cees Vermeer. Veertig jaar lang deed hij onderzoek naar de invloed van vitamine K op de gesteldheid van hart en bloedvaten en de botten. Nu vergelijkt Vermeer de bedreiging van de hartgezondheid door het veelal onopgemerkte vitamine K-tekort met ,,het roken van twee pakjes sigaretten per dag”.
Lees verder


Vitamin K2

NIEUW ONDERZOEK: VITAMINE K2 VERBETERT FLEXIBILITEIT BLOEDVATEN

Op 19 februari 2015 is een belangrijke studie verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift Thrombosis and Haemostasis.

De resultaten bevestigen dat MenaQ7 vitamine K2 niet alleen de leeftijdsgebonden vaatstijfheid remde, maar ook een opmerkelijke verbetering laat zien van de vasculaire elasticiteit.
Lees verderPromotieonderzoek kwetsbare ouderen en cranberry capsules

CranberryNederlandse studies over urineweginfecties bij ouderen en de preventie van urineweginfecties met cranberries bij kwetsbare ouderen in verpleeghuizen vormen samen het proefschrift waarmee Monique Caljouw op 10 februari 2015 promoveert aan de Universiteit van Leiden (LUMC). De titel van haar proefschrift luidt:

“Prevention of clinical urinary tract infections in vulnerable very old persons”

Het onderzoek naar de effectiviteit van cranberries bij verpleeghuisbewoners, dat Caljouw samen met haar collega’s uitvoerde, is de eerste in zijn soort, zowel qua omvang als qua interventieduur. Twee stellingen in haar proefschrift zeggen: 
•   “In de eerste twee weken van een klinische urineweginfectie zijn kwetsbare oudste ouderen meer zorgafhankelijk, hebben ze een lagere kwaliteit van leven en een toegenomen kans op overlijden.” 
•   “Het gebruik van cranberrycapsules reduceert het aantal klinische urineweginfecties met een kwart bij kwetsbare oudste ouderen met een hoog risico op een urineweginfectie.”

Wij feliciteren Monique van harte met haar titel en wensen haar veel succes in de toekomst.        Lees verder

 


Cormellin, een krachtiger alternatief voor Glucifit

Cormellin Glucofit, met een extract van de Lagerstroemia speciosa 480 mcg met 18% corosolzuur, is tijdelijk uit voorraad. Wij kunnen nog niet voorzien wanneer dit supplement weer door de leverancier geproduceerd wordt. De leverancier heeft nog geen planning voor de productie van Glucofit.

Wij hebben een krachtiger alternatief in huis. Dit betreft een supplement met hetzelfde actieve ingrediënt als Glucofit (Lagerstroemia speciosa), maar met een hogere concentratie.

Studies hebben laten zien dat dit supplement (Cormellin) een duidelijk prominentere werking heeft. We hebben informatie voor u beschikbaar. Wilt u meer weten? Stuur ons een berichtje naar info@springfieldnutra.com.

60 capsules Cormellin met 10 mg actieve stof (20 x zoveel als Glucofit) kost € 29,95 (adviesprijs).
Meer informatie over Cormellin